Actualitate

VIDEO // Oamenii legii au reținut un minor pentru comiterea mai multor furturi în sectorul Botanica

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un minor în vârstă de 16 ani locuitor a capitalei a fost reținut de ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Botanica, acesta fiind suspectat de comiterea mai multor furturi pe teritoriul sec. Botanica, transmite Telegraph.md

Suspectul pe parcursul lunii august, ar fi comis cel puțin 5 furturi: 4 furturi din scara blocurilor de locuit de unde pe ascuns a sustras biciclete care erau lăsate de către proprietari fără supraveghere și un furt de telefon mobil pe care l-a sustras de pe teritoriul unei biserici amplasată pe bd. Dacia.

Prejudiciul cauzat părților vătămate constituie circa 41 mii lei.

Acțiunile minorului au fost surprinse de camerele de supraveghere.

În cadrul acțiunilor procesual penale, polițiștii au stabilit complicitatea acestuia în cel puțin 6 de cazuri. În cadrul audierilor minorul și-a recunoscut vina. Acesta nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind cercetat penal pentru infracțiuni analogice.

Minorul este cercetat penal în stare de libertate, pentru furt. Conform legislației în vigoare, acesta riscă amendă de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Totodată polițiștii continuă acțiunile speciale de investigație și urmărire penală, pentru documentarea și stabilirea complicității lui și în alte cazuri comise pe teritoriul capitalei, cât și a altor persoane implicate în activitatea criminală.

În acest context, Poliţia Capitalei intervine cu următoarele recomandări:

– Dotaţi bicicleta cu dispozitive antifurt;

– Legaţi roata din faţă sau spate cu un cablu de oţel sau lanţ, de un obiect fix (stâlp, grilaj, poartă);

– În coşul bicicletei nu lăsaţi diferite bunuri materiale;

– Pentru depozitarea bicicletei pe o perioadă îndelungată, este recomandat să fie păstrată într-o încăpere cu acces limitat;

– Nu lăsați bicicleta fără supraveghere, în scara blocurilor, pot fi sustrase cu ușurință de hoți.

Citește și: Mărfuri de circa 900 mii de lei de la „KM7”, reținute în Zona de Securitate a Republicii Moldova

loading...

Comments are closed.