Politic

(Video) Oamenii se arată dezamăgiți de destrămarea blocului ACUM: Păcat, Năstase și Maia Sandu trebuiau să rămână uniți!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Câteva luni în urmă, partidele PAS și Platforma DA au decis să se unească și să participe la alegerile din 24 februarie pe o listă comună. După ce au acces în Parlament, blocul ACUM s-a destrămat în două fracțiuni, una PAS și alta PPDA. Reporterul Telegraph a mers pe stradă și a întrebat oamenii ce părere au despre deciziile luate de Andrei Năstase și Maia Sandu.

„Nu cred că am o părere precisă. Dacă au hotărât să se despartă ok, oricum știam că nu sunt două partide unite”, a spus o femeie. Iar un bărbat este de părere că ei nu găsesc limbă comună: „Eu ascult și pe televizor și pe radio, nu găsesc ei limbă comună, nici Andrei Năstase și nici Maia Sandu, că ea nu e buricul pământului”.

Altă femeie declară că (liderii fostului bloc ACUM) spuneau că au niște idei comune, și dacă au pornit împreună trebuiau să continuie tot împreună. „Acum cred că nu au de ales și s-au separat, asta este soluția cea mai bună, probabil”, a declarat doamna. „Nu văd nici o problemă, cu toate că mai bine să fie uniți”, a adăugat un domn.

Cineva a opinat că ei (Năstase și Maia), „din start intrând în campanie electorală, deja se gândeau la o eventuală despărțire”. Altcineva a zis că PAS și DA sunt în stare doar să construiasă corturi la protestele din Piața Marii Adunări Naționale și cam atât.

Totodată, oamenii văd cu ironie faptul că Năstase a propus-o pe Maia Sandu la funcția de Premier, iar ea la propus pe el Președinte al Parlamentului. „E la fel cum eu aș pune-o pe mama bucătăreasă, dar pe tata la tăiat lemne”, a spus bărbatul pe care l-am întîlnit pe scările din Parcul Valea Morilor.

În continuare urmăriți reportajul realizat astăzi de Telegraph Moldova – ce cred oamenii după ce au aflat despre destrămarea blocului ACUM în două fracțiuni parlamentare, fracțiunea PAS formată din 14 deputați și fracțiunea Platforma DA formată din 12 deputați:

loading...

Comments are closed.