VIDEO // Operațiune specială la vamă: Un agent economic a ”uitat” să declare trei tone de pește viu

În încercarea de a se eschiva de la achitarea plăților vamale, un agent economic autohton a ”uitat” să declare trei tone de pește viu organului vamal. Marfa, estimată la suma de 100 000 lei, era transportată din Ucraina pentru a fi comercializată în Republica Moldova.

Cazul a avut loc în localitatea Ștefan Vodă, unde echipele mobile ale Serviciului Vamal au stopat un autovehicul, despre care dețineau informații că ar fi implicat în trafic ilicit de mărfuri. Conform actelor de însoțire, acesta transporta patru tone de pește în stare proaspătă.

Vameșii aveau suspiciuni cu privire la neconcordanța datelor privind cantitatea indicată în documente, fapt ce i-a determinat să efectueze un control fizic detaliat. După inspectarea mijlocului de transport, ofițerii vamali au depistat în total șapte tone de pește viu, trei dintre care nu au fost declarate.

Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor. Conform procedurii, pentru a dispune de marfa ridicată, agentul economic urmează să achite integral plățile vamale pentru lotul nedeclarat, cu atragerea acestuia la răspundere materială și contravențională.

Total
0
Shares
Total
0
Share