VIDEO // Operațiunea “Girofarul” s-a desfășurat în Hîncești

Echipaje de Poliție, pompieri și ambulanța au organizat o acțiune amplă de prevenție și educare a participanților la trafic în municipiul Hîncești. Operațiunea “Girofarul” a vizat verificarea reacției conducătorilor auto și a pietonilor la autospecialele de intervenție cu girofarul pornit.

Pe parcursul operațiunii, echipajele au circulat pe străzile orașului, simulând o intervenție urgentă. Au fost observate și sancționate cazurile în care șoferii nu au acordat prioritate vehiculelor de urgență, blocând calea de acces sau neacordând prioritate la trecere. De asemenea, au fost atenționați pietonii care nu au traversat strada în siguranță, ignorând semnalele sonore și vizuale ale autospecialelor.

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției reamintesc șoferilor și pietonilor importanța acordării priorității vehiculelor de urgență. Cedarea trecerii poate salva vieți și poate asigura o intervenție rapidă și eficientă în situații critice.

Recomandări pentru conducătorii auto:

  • La auzirea sirenelor și observarea girofarului, opriți imediat vehiculul și trageți pe dreapta, cât mai aproape de marginea drumului, pentru a permite trecerea ambulanței, pompierilor sau a altor vehicule cu regim prioritar;
  • Asigurați-vă că nu blocați intersecțiile sau accesul către zonele de urgență;
  • Reduceți viteza și fiți pregătiți să opriți în siguranță.

Recomandări pentru pietoni:

  • Traversați strada doar prin locurile special amenajate și la semnalul verde;
  • Nu traversați niciodată strada în fugă sau prin fața vehiculelor în mișcare;
  • Fiți atenți la semnalele sonore și vizuale ale vehiculelor de urgență și opriți-vă imediat pentru a le permite trecerea.

Respectarea regulilor de circulație și acordarea priorității vehiculelor de urgență contribuie la siguranța tuturor participanților la trafic.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share