Alte știri

VIDEO // Operațiunea MAC-2020, continuă. Filieră de cultivare a drogurilor, descoperită la Vadul lui Vodă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Operațiunea MAC-2020, demarată de către Inspectoratul General al Poliției, în perioada 01 iunie-31 august, are drept scop combaterea consumului și traficului ilicit de droguri, în special al celor de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care se ocupă de cultivarea lor.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

În acest context angajații Inspectoratului sec. Ciocana din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au intrat în posesia unei informații operative precum că un locuitor a or. Vadul lui Vodă, deține o filieră de cultivare a drogurilor. Astfel au fost dispuse mai multe acțiuni de investigație pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Totodată au fost dispusă percheziție autorizată la domiciliul bărbatului, unde în urma verificărilor de către forțele de ordine a fost depistată masă vegetală fărâmițată cu miros specific în cantități deosebit de mari și un aparat confecționat artisanal destinat pentru consumul drogurilor.

Masa vegetală de culoare verde cu miros specific depistată de polițiști a fost ridicată, sigilată și îndreptată la CTC-EJ al IGP, pentru a fi supusă expertizei specializate. Este de menționat că bărbatul anterior a fost judecat pentru infracțiuni analogice.

Dacă vă fi găsit vinovat acesta riscă amendă în mărime de la 20 000 la 35 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 150 de ore, sau închisoare de până la 1 an.

Totodată, Poliția vine cu un apel către cetățeni, să informeze serviciul specializat 112 atunci când observă încălcări de acest gen.

loading...

Comments are closed.