Social

(Video) Opt traficanți de droguri din Chișinău, demascați de polițiștii moldoveni !

Pinterest LinkedIn Tumblr

Opt persoane, cu vârsta cuprinsă între 21 și 38 de ani, domiciliate în mun. Chișinău, sunt cercetate penal pentru realizarea drogurilor în cantități deosebit de mari.

Activitatea acestora a fost monitorizată timp de două luni de către ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Inspectoratul de Poliție Rîșcani al municipiului Chișinău și procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Rîșcani.

În cadrul investigațiilor au fost acumulate probe care demonstrează înstrăinarea drogurilor în scop de profit, bănuiții realizând drogurile și prin intermediul rețelelor de socializare sau a platformelor electronice de comunicare.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate în automobile și la domiciliile suspecților din mun. Chișinău, polițiștii au depistat și ridicat mai multe tipuri de droguri, printre care MDMA, marijuană, etnobotanice, precum și cântare electronice la scara mică, mijloace bănești, telefoane mobile. Valoarea drogurilor sechestrate se estimează la aproximativ 75 000 lei.

Persoanele au fost reținute pe un termen de 72 de ore. În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 217/1 alin. 4 din Codul Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Actualmente se întreprind acțiuni pentru identificarea altor persoane implicate în schema de cultivare și comercializare a drogurilor.

loading...

Comments are closed.