(video) Orașul Iași paralizat de zăpadă! Șenilatele fiind singurul mijloc de transport sigur

Angajații Inspectoratului pentru Servicii de Urgență din Iași au fost solicitați să intervină în zone greu accesibile, cu ninsoare abundentă și viscol, pentru acordarea de îngrijiri medicale și transportul la spital al unor persoane cu diverse afecțiuni.

În comuna Gropnița, s-a intervenit cu șenilata pentru că drumul era blocat și se solicitase intervenția echipajelor de prim-ajutor pentru o femeie de 80 de ani care și-a pierdut cunoștința, dar și pentru o gravidă care a intrat în travaliu, transmite Libertatea.ro

Atât femeia de 80 de ani, cât și gravida aflată în travaliu au fost preluate de echipajele Serviciului de Aambulanță și transportate peima la Spitalul de Neurochirurgie, iar cea de-a doua la Maternitatea «Cuza Vodă»”, a declarat Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al ISU.

O altă intervenție a avut loc în comunei Mironeasa, de unde a fost preluată o altă gravidă aflată în travaliu, ulterior șenilata deplasându-se în localitatea Satul Nou, din comuna Șcheia, de unde a fost luat un copil de 5 ani care suferea de sindrom abdominal dureros.

Și municipiul Iași este paralizat de zăpadă. Primăria orașului intervine cu toate utilajele disponibile, dar circulația pietonilor și a autovehiculelor se face cu greutate inclusiv pe bulevardele principale. Reprezentanții Primăriei au solicitat ca asociațiile de proprietari, persoanele fizice, agenții economici și instituțiile publice să curețe trotuarele pentru a ușura trecerea pietonilor. În acest scop, sunt împărțite asociațiilor de proprietari, în mod gratuit, 10.000 de lopeți în cinci cartiere ale orașului, pentru a ajuta la deszăpezire.

Conform unei hotărâri de consiliu local, proprietarii, administratorii şi chiriaşii imobilelor sunt obligaţi să întreţină curăţenia pe trotuarele şi spaţiile verzi aferente imobilelor şi locurile de parcare pe care le deţin sau le folosesc, să cureţe zăpada şi gheaţa, imediat după depunere sau până la ora 10.00 dimineaţa, de pe trotuarele şi rigolele din faţa imobilelor pe care le deţin sau administrează. Zăpada sau gheaţa rezultată se depozitează la o distanţă de 0,30 metri de bordura carosabilului”, au transmis reprezentanții Primăriei.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share