Alte știri

VIDEO // PACE ANUNȚĂ PROTESTE: Vezi unde vor cere eliberarea lui Cavcaliuc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Presiunile și încercările de intimidare a membrilor Partidului PACE și a liderului acestuia, Gheorghe Cavcaliuc, nu contenesc pe durata întregii campanii electorale. Acum, însă, oponenții politici, care direct se simt vizați de dezvăluirile de implicare în corupție, făcute de Cavcaliuc, au trecut orice limită.

În această dimineață, delegația Partidului PACE, formată din Gheorghe Cavcaliuc și vicepreședinții formațiunii Valentina Geamănă și Alexandru Cîrpa, a fost reținută, fără explicații, pe aeroportul din Moscova.

Reprezentanții PACE anunță că vor protesta la sediile partidelor lui Dodon și Usatîi și nu vor pleca până la eliberarea președintelui PACE, Gheorghe Cavcaliuc.

Menționăm că despre vizita în Rusia, unde membrii Partidului PACE urmau să se întâlnească, la Sankt Petersburg, cu diaspora, a fost informat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău și Ambasada țării noastre de la Moscova. Toți membrii delegației sunt vaccinați împotriva COVID, dar aveau și teste negative.

Cu toate acestea, Gheorghe Cavcaliuc a fost reținut, fără explicații și dus într-o direcție necunoscută. Oameni în uniforme le-au luat actele Valentinei Geamănă și lui Alexandru Cîrpa. Ei au fost amenințați că vor fi trimiși, cu primul avion, în Moldova, dar despre Gheorghe Cavcaliuc nu avem nicio informație.

„Considerăm că este un atac mizerabil asupra Partidului PACE, cu contribuția unor concurenți electorali care în ultimul timp au declanșat o campanie plină de falsuri împotriva lui Gheorghe Cavcaliuc și a PACE. Abuzul de astăzi, produs cu exact o săptămână înainte de alegeri, demonstrează că frica de Cavcaliuc și PACE a unor oponenți politici este mare. Putem doar să presupunem că în spatele acestor josnicii stau politicienii deranjați de creșterea susținerii oamenilor pentru PACE. Știm că Renato Usatîi se teme de închisoare după ce i-am demascat schemele de corupție. Avem bănuiala că, profitând de relațiile pe care acesta le are în cercurile criminale, a indus în eroare autoritățile din Federația Rusă. Oponenții noștri politici se tem că, odată ajunși în Parlament, vom continua lupta cu schemele și că avem o susținere tot mai mare din partea oamenilor,” au anunțat în cadrul unui briefing de presă  reprezentanții PACE, după reținerea lui Gheorghe Cavcaliuc la Aeroportul din Moscova.

Aceștia cer eliberarea imediată a lui Gheorghe Cavcaliuc. Demersul lor va fi transmis Ambasadei Rusiei în Republica Moldova și a Moldovei în Federația Rusă, la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Potrivit lor, vor sesiza CEC, Promo-LEX, Misiunea OSCE și Delegația Uniunii Europene în Moldova.

Mai mult, vor picheta Ambasada Federației Rusie, MAEIE, CEC, precum și vor protesta la sediul partidului lui  Usatîi și nu vor pleca până la eliberarea președintelui PACE, Gheorghe Cavcaliuc.

loading...

Comments are closed.