Alte știri

VIDEO // PACE: CEC trebuie să stopeze incidentele violente din campania electorală

Pinterest LinkedIn Tumblr

În weekendul care a trecut s-au înregistrat mai multe incidente violente în care au fost implicați membri ai PACE. Întrucât constatăm că aceste lucruri fac parte dintr-o strategie de intimidare a liderului partidului Gheorghe Cavcaliuc și a celor care îl sprijină, am decis să cerem CEC să intervină cât mai repede cu putință.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel, sâmbătă o femeie, membru al Partidului politic PACE a fost agresată fizic, iar alt membru al formațiunii s-a ales cu telefonul mobil spart. De ce? Pentru că au încercat să intre pe stadionul sportiv municipal din Bălți, unde se desfășura un meci de fotbal.

Paza particulară a îngrădit accesul membrilor PACE pe stadion sub pretextul ca acestea sunt regulile Federației de Fotbal. Potrivit lor, Federația ar interzice agitația electorală în timpul meciurilor. Numai că la intrarea în stadion erau amplasate steagurile Blocului electoral Renato Usatîi și acesta era prezent la eveniment. Membrii PACE nu aveau nici-un material electoral și veniseră să privească meciul.

Al doilea incident a avut loc duminică în Chișinău, tot la un meci de fotbal, doi jucători din echipa ”4Nations” (sponsorizată de PACE) au fost bătuți de adversari. Spre finalul meciului, când echipa era pe punctul de a egala, unul din jucători a fost luat la pumni de adversari, fiind lovit cu bestialitate. Un coleg care a încercat să intervină a fost bătut și el, fără ca cineva dintre oficiali să intervină.

Cei doi au fost duși la Spitalul de Urgență, unul din ei având comoție cerebrală, nasul spart și un dinte spart. Cel de-al doilea era lovit puternic în zona antebrațului.

Și acest incident a avut un caracter politic, jucătorii de fotbal din echipa adversă înjurând Partidul Acasă Construim Europa , iar unul din bannerele cu însemnele PACE fiind rupt.

Echipa 4Nations este sponsorizată legal din luna aprilie de PACE, ca de altfel și bannerul expus conform regulamentelor Federației Moldovenești de Fotbal.

Aceste incidente violente grave au fost reclamate la Poliție, dar vor fi aduse la cunoștință Federației Moldovenești de Fotbal și Misiunii OSCE.

loading...

Comments are closed.