Alte știri

VIDEO // PACE donează 83.000 de măști de protecție cetățenilor Republicii Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr
Simbolul speranței în ultimii ani a devenit masca medicală. În acest context, partidul Acasă Construim Europa, PACE a înregistrat un Record Mondial pentru Republica Moldova. „Unindu-ne forțele am confecționat cea mai mare mască de protecție din lume și am afișat-o în PMAN, Chișinău”, au menționat organizatorii.
Astfel, sâmbătă, 1 mai 2021, Republica Moldova a intrat în atenția internațională, iar masca de 1.260 de metri pătrați este echivalentul a 83.000 măști medicale.
Așadar, echipa PACE a dat startul campaniei de distribuire gratis pentru toți cetățenii Republicii Moldova a 83.000 de măști de protecție.

Potrivit lor, vor salva zeci de mii de cetățeni de la infectare și moarte din cauza nemilosului virus.

Anunțul a fost făcut pe 7 mai, în cadrul unei conferințe de presă, de către Alexandru Grumeza, cofondator PACE și în același timp medic de profesie. Acesta a remarcat că pe durata unui an pandemic unicul element eficient în combaterea infectării cu COVID-19 a fost masca, care a devenit emblemă pentru anul 2020.

„Tocmai de aceea membrii PACE au recurs la această faptă, pentru a-i demonstra importanța și de a o reține în istorie”, a menționat Alexandru Grumeza.

Potrivit lui, pentru a arăta că nu a fost doar un gest demonstrativ, iar suprafața măștii-record fiind echivalentă cu 83.000 de măști-standard, PACE a decis să facă această donație.

Tot în cadrul conferinței de presă Partidul PACE a prezentat actele care confirmă înregistrarea Recordului Mondial PACE, plasând Moldova pe primul loc în lume.

„Rolul măștii nu poate fi subestimat și nu trebuie neglijat. Vă îndemn pe toți să rămâneți precauți, să respectați măsurile de protecție personală și să purtați mască. Cu echipa PACE în repetate rânduri am donat măști și vom continua să donăm acolo unde va fi nevoie”, a spus medicul.

Totodată, masca RECORD PACE a fost transmisă muzeului ,, Galeria colecțiilor Petru Costin a Consiliului raional Ialoveni”.

Astfel, potrivit celor din PACE, fiecare doritor de a vedea unica mască de mărimi gigantice, un exponat care a devenit nr.1 la nivel mondial, poate vizita de azi înainte acest muzeu.

„Îndemnăm ca fiecare cetățean al Republicii Moldova să se mândrească cu acest record unic în lume înregistrat de PACE”, au mai menționat membrii PACE.

loading...

Comments are closed.