Alte știri

VIDEO // PACE este pe locul Nr.1 în buletinul de vot deoarece este cel mai organizat partid, spune Cavcaliuc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul politic Acasă Construim Europa (PACE) este primul partid care s-a prezentat la CEC pentru a  depune actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru înregistrarea în cursa electorală și este și primul partid din buletinul de vot.

La Comisia Electorală Centrală, tot astăzi, a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii preliminare de înscriere a concurenților electorali în buletinul de vot pentru alegerile parlamentare din 11 iulie 2021.

Astfel, candidații înscriși astăzi la CEC vor apărea pe buletinul de vot în ordinea următoare:

1. Partidul Acasă Construim Europa;
2. Partidul Acţiunii Comune-Congresul Civic;
3. Blocul Electoral Renato Usatîi;
4. Partidul ȘOR;
5. Partidul Acțiune și Solidaritate;
6. Blocul Electoral Comuniștii și Socialiștii.

Potrivit liderului PACE, în campanie electorală ei merg cu speranța că doar împreună cu fiecare cetățean, atrași de acest imbold al PACE, vor transforma Republica Moldova în unul dintre cele mai prospere state din sud-estul Europei, Construind Europa Acasă.

În timp ce toate partidele înscrise în cursa electorală și-au prezentat deja și listele cu potențialii deputați, PACE nu a făcut-o încă, însă în această seară, în cadrul unui LIVE pe pagina sa de Facebook, liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a anunțat, în premieră, că numele său nu este primul pe lista candidaților în funcția de deputat ci al cincilea tocmai.

„Eu am propus colegilor să candidez pe al cincilea loc pentru că echipa mea este mai presus decât mine și pentru că sunt încrezător că cu așa o echipă oamenii o să ne dea încrederea lor și o să ne voteze”, a menționat Gheorghe Cavcaliuc.

Nr. 1 este Alexandru Grumeza – Vicepreședintele PACE.

Nr. 2 Denis Roșca – Prim – Vicepreședintele PACE.

Nr. 3 Nadejda Tatarciuc – Secretarul General PACE.

Nr. 4 Nelu Straciuc – Președintele Asociației Teritoriale Bălți.

Nr. 5 Gheorghe Cavcaliuc – Președintele PACE.

În timpul aceluiași live, Cavcaliuc a subliniat că partidul său este disciplinat și foarte bine organizat, ceea ce a demonstrat și astăzi la CEC, prezentându-se la ușa autorității electorale chiar de dimineață, la ora 08:00, cu toate actele în regulă.

Amintim că Gheorghe Cavcaliuc, președintele PACE, este și cel mai tânăr președinte de partid din țara noastră și este cunoscut pentru o deschidere deosebită pentru schimbare spre tot ce-i nou și inovativ.

Menționăm că perioada de depunere a dosarelor se va încheia pe 11 iunie iar alegerile parlamentare anticipate din Moldova sunt programate pentru 11 iulie 2021.

loading...

Comments are closed.