Politic

VIDEO // Partidul „ȘOR” cere demisia ministrului de Interne, Ana Revenco

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fracțiunea Partidului „ȘOR” îi cere ministrului de Interne, Ana Revenco, să-și dea demisia din funcție, în caz contrar, va depune o moțiune simplă împotriva ei. Într-un briefing de presă, deputatul Marina Tauber a acuzat-o pe șefa de la MAI că folosește poliția în interes politic și că dă afară oamenii din sistem, pentru a-și numi în funcții de conducere prieteni, rude și cumetri.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Asistăm la un amplu proces de epurări de cadre, care nu au nimic în comun cu meritocrația și profesionalismul. Totul se rezumă la demiteri abuzive și la o banală înlocuire a cadrelor vechi cu oameni loiali actualei puteri, al căror rol este nu să apere cetățenii și să stea la straja legii și a Constituției, ci să folosească ilegal aceste pârghii de influență în interes pur politic și de grup, ca instrument de presiune și șantaj”, a declarat Marina Tauber.

Ea a amintit, în context, despre presiunile asupra șefului batalionului cu destinație specială „Fulger”, confirmate și de o înregistrare audio apărută în spațiul public, precum și despre demiterea abuzivă a șefului IP Călărași.

„Asta se întâmplă practic în toate inspectoratele de poliție teritoriale, unde oamenii sunt „încurajați”, să plece sau sunt demiși în mod abuziv, din simplul motiv că cineva de sus vrea să-și numească în funcții rudele, cumătrii sau prietenii”, a precizat deputatul.

Marina Tauber a amintit și despre acțiunile poliției în timpul campaniei electorale din Bălți, când toată poliția era ocupată cu număratul tartinelor și pateurilor pe care le consumă activiștii Partidului „ȘOR”, în loc să prindă infractorii. Ea s-a referit și la alte cazuri care au pus poliția într-o lumină negativă.

„Recent, am asistat la un caz de-a dreptul rușinos, care a compromis și mai mult imaginea poliției. Este vorba despre reținerea spectaculoasă a unui biet om, a cărui crimă constă în faptul că a fost prins cu niște prânzuri în mașină, pregătite de soția sa, pe care intenționa să le vândă. Amintiți-vă și de descinderile disproporționate la OrheiLand, când zeci de polițiști au fost dislocați acolo, ca să alunge și să-i sperie pe copiii care se jucau la tobogane și caruseluri. A fost mai mult decât evident că aceștia execută un ordin politic, mai ales că în alte regiuni ale țării parcurile au continuat să activeze fără restricții, fără ca măcar un polițist să se apropie de ele”, a accentuat Tauber.

loading...

Comments are closed.