Politic

VIDEO // Partidul „ȘOR”: ”Pretinsa evaluare a judecătorilor, un nou atac asupra independenței Justiției”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fracțiunea Partidului „ȘOR” se abține de la votarea componenței comisiei de evaluarea judecătorilor, pentru care a fost convocată o ședință specială a Parlamentului. Deputatul formațiunii Marina Tauber a declarat, într-un briefing de presă, că acțiunile actualei puteri în această direcție nu au nimic în comun cu actul justiției și reprezintă o încercare de a deturna atenția publicului de la problemele reale cu care se confruntă țara.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Guvernarea încearcă, prin toate mijloacele posibile, să deturneze atenția opiniei publice de la problemele grave, care există în societate și pe care nu are capacitate și nici dorință să le soluționeze. Astfel, continuă să-i servească teme false și să provoace dezbateri sterile, fără importanță și valoare reală. Altfel spus, să-i ofere circ în loc de pâine”, a declarat Marina Tauber.

Potrivit reprezentanților Partidului „ȘOR”, modul în care se formează comisiile de evaluare ascunde intenția PAS de a-și subordona în totalitate justiția.

După ce a capturat toate instituțiile de control, după ce și-a băgat Procuratura în buzunar și o utilizează pe larg pe post de bâtă politică, după ce și-a subordonat SIS-ul, CNA-ul, ANI-ul și toate celelalte organe de anchetă, precum și CEC-ul, audiovizualul și toate instituțiile care stau la straja democrației, acum, vrea să-i lipsească de orice autonomie și pe judecători”, a spus deputatul.

Mai mult, Marina Tauber a făcut trimitere și la sondajele de opinie, care arată că mai bine de două treimi din cetățeni, printre care și foarte mulți votanți ai PAS, consideră că justiția este capturată de actuala putere.

Dacă nu-i credeți pe propriii cetățeni, uitați-vă atunci peste verdictul Comisiei de la Veneția cu privire la Legea Procuraturii și constatările privind politizarea acestei instituții. Noi nu negăm importanța luptei împotriva corupției și a unei justiții independente și echitabile, doar că am avut suficient timp să ne convingem că ceea ce face PAS și Maia Sandu nu are nimic în comun nici cu statul de drept, nici cu profesionalismul și nici cu meritocrația. Dimpotrivă, nu fac altceva decât să captureze brutal toate instituțiile statului și să distrugă și ultima umbră de democrație care există în această țară”, a subliniat Tauber.

În context, deputatul a menționat că filtrele Maiei Sandu și concursurile de meritocrație ale actualei guvernări au căpătat deja alură anecdotică și au devenit subiect de glume în societate.

Iată de ce, fracțiunea noastră refuză să susțină această inițiativă și este dispusă să revină la subiect abia atunci când vom avea mai multă transparență, dezbateri serioase și complexe și, cel mai important, atunci când vom vedea că există, cu adevărat, bună intenție”, a mai declarat deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber.

loading...

Comments are closed.