VIDEO // PAS își pregătește aliați pentru viitoarea guvernare, afirmă Natalia Morari

Natalia Morari, candidată la alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024, a făcut o declarație amplă în care și-a exprimat viziunea cu privire la direcția politică adoptată de Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Morari a subliniat că, în contextul alegerilor parlamentare de anul viitor, PAS își pregătește deja terenul pentru viitoarea guvernare prin crearea de noi partide care să funcționeze ca potențiali aliați.

„Maia Sandu și partidul ei își creează de pe acum aliați pentru viitoarea guvernare, știind că PAS nu va obține suficiente mandate pentru a fi prima vioară la negocierile privind viitoarea coaliție de guvernare”, a declarat Morari. Ea a adăugat că aceste formațiuni sunt prezentate ca alternative politice, dar le-a comparat cu o „struțo-cămilă moldovenească”, sugerând că acestea nu sunt soluții viabile pe termen lung.

Morari a menționat și despre Blocul Împreună, o inițiativă politică susținută de PAS, care deja a suferit modificări după ce CUB-ul lui Igor Munteanu s-a retras din bloc. „Au rămas trei”, a spus Morari, exprimându-și scepticismul cu privire la viitorul acestor formațiuni până la alegerile parlamentare.

În plus, Morari a vorbit despre speculațiile privind formarea a două noi partide politice, conduse de Nicu Popescu, fost ministru al Afacerilor Externe, și Victor Parlicov, ministrul Energiei. Ea a remarcat că, deși cei doi nu confirmă oficial aceste informații, ei sunt frecvent prezenți la emisiunile de la posturile TV ale guvernării, ceea ce sugerează o posibilă implicare în proiectele politice susținute de PAS.

„Adică dacă nu mai vreți să votați pentru PAS-ul Maiei Sandu, atunci votați pentru alte partide ale Maiei Sandu? Asta cum vine totuși?”, a întrebat retoric Morari, subliniind ambiguitatea și confuzia pe care aceste mișcări politice le pot crea în rândul alegătorilor.

Referindu-se la referendumului care va avea loc simultan cu alegerile prezidențiale, Morari a declarat că nu are de gând să participe, deși este pro-europeană, și a lăsat decizia în mâinile cetățenilor: „Dvs, stimați prieteni, sunteți liberi să faceți ce doriți cu buletinul de vot pentru plebiscit.”

În final, Morari a discutat despre măsurile propuse de Comisia Electorală Centrală, cum ar fi verificarea cunoașterii limbii române de către candidați. Ea a citat opinii ale unor experți care au pus sub semnul întrebării necesitatea acestei inițiative și a sugerat că aceasta ar putea fi o distragere de la adevăratele probleme ale procesului electoral.

Total
0
Shares
Total
0
Share