VIDEO // Patru tineri din capitală au fost reținuți de poliție pentru jaf

Patru tineri, locuitori a capitalei au fost reținuți de ofițerii Secției de investigare infracțiuni a Inspectoratului sec. Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui jaf. Aceștia s-au dovedit a fi doi minori cu vârstele de 17 ani și doi tineri cu de 22 și respectiv 23 de ani, anterior cercetați penal pentru fapte analogice și furt, transmite Telegraph.md

Cazul a avut loc în dimineața zilei de 03 august, în timp ce victima un tânăr în vârstă de 27 de ani se întorcea de la muncă în curtea blocului de locuit de pe str. Miron Costin, a fost agresat și jefuit. Grupa operativă a inspectoratului imediat s-a deplasat la fața locului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Tânărul a comunicat forțelor de ordine că a fost atacat și agresat fizic de patru indivizi după care în mod deschis i-au sustras telefonul mobil model ,,Iphone 11 Pro”, un rucsac în care se afla actele de identitate, cardul bancar, o pereche de Airpods, un încărcător pentru telefonul mobil Iphone, după care au fugit într-o direcție necunoscută. Prejudiciul care i-a fost cauzat părții vătămate constituie 23 000 lei. Totodată tânărul a comunicat polițiștilor semnalmentele indivizilor care l-au jefuit.

Astfel, în urma măsurilor speciale de investigație și de urmărire penală demarate de către polițiști suspecții în comiterea infracțiunii au fost identificați, reținuți și ecortați la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția, aceștia au arătat locul unde au ascuns telefonul mobil al victimei iar rucsac l-au aruncat în iaz.

Actualmente indivizii sunt cercetaţi penal în stare de libertate pentru jaf, iar conform legislaţiei penale în vigoare ei riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 7 ani.

Citește și: Moldova a mai pierdut un dosar la CEDO. Guvernul a fost obligat să achite o despăgubire de 160000 €

Total
0
Shares
Total
0
Share