VIDEO // Patru tineri din Republica Moldova, blocați în Munții Bucegi

Trei tineri și o fată din Republica Moldova, studenți la Ploiești, au rămas blocați aseară într-o zonă greu accesibilă din Munții Bucegi. Ei au sunat la numărul de urgență și au cerut intervenția salvamontiștilor.

Presa din România scrie că cei patru tineri au pornit pe un traseu montan necunoscut, despre care au aflat din informațiile găsite prin internet. Așa s-au pomenit pe un teren accidentat și au rămas blocați în Abruptul Prahovean, mai ales că și condițiile meteo erau nefavorabile.

Tinerii au înțeles că nu mai pot înainta și nici întoarce înapoi, așa că au sunat la numărul de urgență și au chemat salvamontiștii, scrie sputnik.md

Întreaga operațiune de salvare a durat mai bine de nouă ore.

 

„Tinerii nu au ținut cont de condițiile meteorologice si au încercat să ajungă pe munte pe un traseu nemarcat pe care nu-l mai făcuseră niciodată. Au plecat de la Căminul Alpin spre Valea Alba doar în baza unor descrieri găsite pe internet. Au înfruntat ploaia, vântul puternic și temperatura scăzută și când mai aveau câteva sute de metri până la Platou, au rămas blocați pe un teren accidentat și înghețat. Și-au dat seama ca sunt epuizați și nu se pot întoarce, așa că au sunat după ajutor”, a precizat Salvamont Bușteni, potrivit sursei citate.

Cei patru cetățeni moldoveni au fost ajutați de salvamontiști să coboare din munți cu ajutorul unor corzi. Operațiunea de salvare s-a încheiat abia astăzi, în jurul orei 03:00 dimineața.

Total
0
Shares
Total
0
Share