Politic

(Video) Pavel Filip: 335 de militari moldoveni vor primi cheile de la apartamentele de serviciu

Pinterest LinkedIn Tumblr

335 de familii ale militarilor prin contract vor primi cheile de la apartamentele de serviciu până la sfârșitul acestui an. Premierul Pavel Filip a vizitat blocul locativ, aflat pe ultima sută de metri în construcție și s-a interesat de calitatea lucrărilor efectuate.

Locuințele vor fi oferite militarilor în varianta „la cheie”. Acestea sunt dotate cu utilaj sanitar, sistem de încălzire autonomă, aragaz, iar pereții în interior sunt deja finisați. „Este important ca militarul să știe că este asigurat și social, inclusiv atunci când se află în misiuni, familia lui se află în siguranță și în condiții bune acasă”,  a spus premierul.

Clădirea a fost ridicată în cadrul unui parteneriat public-privat cu Ministerul Apărării. Compania de construcții promite că lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul anului curent. „Este foarte important ca aceste familii să sărbătorească Crăciunul în noua lor casă, aici, acasă”, a spus Pavel Filip, adăugând că Guvernul va continua măsurile pentru asigurarea cu spaţiu locativ al militarilor prin contract.

În prezent, Ministerul Apărării are un fond de 144 locuinţe de serviciu, iar în următorii doi ani, se planifică construcția altor 600 de locuinţe pentru militari la Bălţi şi Chişinău.

loading...

Comments are closed.