Politic

(Video) Pavel Filip despre situația la Curtea Constituțională: „Stimați colegi de la ACUM, nu vă mai văicăriți…”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Într-un interviu acordat de fostul Prim-Ministru al Republicii Moldova, Pavel Filip, pentru compania Teleradio Moldova, acesta a ținut să menționeze despre situația creată la ziua de astăzi, în jurul Curții Constituționale.

Filip s-a adresat direct colegilor din Blocul ACUM, pe care i-a acuzat de complicitate dar și le-a sugerat să lasă în urmă, ipocrizia: „E timpul să lăsați #ipocriziapolitică.”
„Stimați colegi de la ACUM, nu vă mai văicăriți că ”nu vă place ce a ieșit” la CC și ”e grav”. Prin acțiunile voastre, sunteți direct responsabili și complici la tot ceea ce s-a întâmplat.”

Totodată Filip a ținut să menționeze că anume cei din Blocul ACUM i-au ales și votat pe acești judecători: „Voi ați ales judecătorii Curții (așa cum ați vrut, inclusiv ați anulat fără motiv un concurs organizat public), voi ați votat acești judecători, voi ați trimis la Curte 3 membri de partid.
Cu voturile voastre Curtea Constituțională va fi condusă de un deputat PSRM.”

La final de discurs, Pavel Filip a venit și cu câteva sfaturi pentru membrii blocului ACUM: „Asumați-vă ”depolitizarea”. Și lăsați ipocrizia. Treziți-vă și acționați, cât încă nu e târziu. Sau deja este…?”

Amintim că luni, 19 august 2019, judecătorii Curţii Constituţionale l-au ales în calitate de Preşedinte al Curţii pe judecătorul Vladimir Ţurcan (membru PSRM). Potrivit legii, Preşedintele Curţii se alege prin vot secret, pentru un termen de trei ani, cu majoritatea voturilor judecătorilor.

loading...

Comments are closed.