(Video) Pavel Filip, la Kiev: Am avut o discuție productivă cu bunul meu prieten, Volodymyr Groysman

Pavel Filip, la Kiev: Am avut o discuție productivă cu bunul meu prieten, Volodymyr Groysman, moldova ucraina, pdm diplomatie relatii externe

Premierul Paevl Filip a avut sâmbătă, 24 octombrie, o discuție productivă cu bunul său prieten, Volodymyr Groysman, premierul Ucrainei.

“Am evaluat proiectele comune și am stabilit ce urmează să facem pentru a pune în aplicare acordurile semnate, inclusiv privind controlul comun la frontieră. Totodată, am convenit să deschidem, în timpul apropiat, podul peste râul Nistru care leagă localitățile Unguri și Bronița. Sunt proiecte comune care consolidează și mai mult prietenia dintre țările noastre”, a spus Pavel Filip.

De asemenea, premierul Filip a vorbit la Kiev despre foametea organizată de regimul stalinist în Ucraina și Moldova – Holodomor – la un eveniment unde a participat și președintele Petro Poroshenko.

“Suntem din nou alături de Ucraina în timp ce se confruntă cu noi provocări legate de bunăstarea și integritatea țării și a cetățenilor săi. O dată în plus, poporul ucrainean a demonstrat demnitate și curaj. Lupta pe care astăzi Ucraina o poartă pentru democrație și libertate este testamentul celor care, asupriți de ororile regimului stalinist, și-au dat viața în timpul foametei organizate în anii ’30 ai secolului trecut, denumită Holodomor. Ucraina de astăzi onorează memoria celor care nu mai sunt cu noi. Am exprimat astăzi, la Kiev, președintelui Petro Poroșenko și întregului popor ucrainean susținerea sinceră a țării noastre”, a declarat Pavel Filip.

Vedeți mai jos video.

Total
0
Shares
Total
0
Share