Politic

(Video) Pavel Filip: M-am bucurat să-l revăd la New York pe Klaus Iohannis

Pinterest LinkedIn Tumblr

„M-am bucurat să-l revăd la New York pe Klaus Iohannis, președintele României și un bun prieten al Republicii Moldova. Țările noastre au același drum, cel european, și contăm în continuare pe sprijinul Bucureștiului pentru parcursul nostru european, mai ales în perspectiva preluării de către România a președinției Uniunii Europene”, a scris Pavel Filip pe Facebook.

Cu această ocazie, au fost discutate modalitățile de aprofundare și extindere a cooperării bilaterale, în cadrul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Astfel, Președintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României cu privire la susținerea opțiunii europene, a modernizării și a transformării democratice a Republicii Moldova, pentru a genera beneficii directe pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor săi. În acest sens, Președintele României a evidențiat că angajamentul pro-european al Republicii Moldova și caracterul ireversibil al reformelor realizate în acest scop sunt esențiale.

De asemenea, Prim-ministrul Republicii Moldova a exprimat interesul deosebit pentru continuarea proiectelor bilaterale de interconectare, cu precădere în domeniul energetic și cel al transporturilor.

loading...

Comments are closed.