Politic

(Video) PDM a găsit soluția pentru evitarea crizei politice generate de PAS cu DA!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Democrat din Moldova a găsit soluția pentru evitarea crizei politice generate de PAS cu DA. Democrații invită socialiștii la discuții prinvind formarea unui majorități în Parlament și ulterior învestirea unui nou guvern la Chișinău, respectiv evitarea alegerilor anticipare.

Decizia a fost luată de către Biroul permanent al PDM, și a fost anunțată astăzi, la primul briefing de presă. Purtătorul de cuvânt al PDM a subliniat că după alegeri democrații au făcut un apel la negocieri pentru Blocul ACUM, însă aceștia nu au dat curs invitației, iar respectiv, pentru că partidele au viziuni politice, s-a ajuns la un blocaj.
 
„Din păcate, (PAS cu DA) au dovedit că sunt doar turiști în politica R. Moldova. Au dovedit că trăiesc într-o lume paralelă”, a spus Vitalie Gamurari. Astfel, Biroul permanent al PDM a decis să transmită o invitație la dialog pentru PSRM pentru a negocia a viitoare coaliție parlamentară. „Dacă găsim consens, se poate trece rapid la formalizarea acestei soluții, dacă cele două părții vor da dovadă de flexibilitate”, a mai spus Gamurari.
 
Todoată, democrații susțin că sunt gata să cedeze funcția de speaker Partidului Socialiștilor. În continuare, așteptăm să vedem ce răspuns va da PSRM la invitația celor din PDM.

loading...

Comments are closed.