Politic

(Video) PDM: salariile primarilor și funcționarilor din primării vor crește cu până la 50 la sută în acest an

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Democrat a decis să susțină un proiect de lege prin care primarii și funcționarii din orașele și satele Moldovei vor avea salarii majorate cu până la 50 la sută. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele PDM, Vlad Cebotari, la briefingul de presă organizat după ședința săptămânală PDM.

”Astăzi, Partidul Democrat a decis să susțină politic în Parlament soluțiile prezentate de colegi, până la finalul acestei sesiuni, să urgentăm procedurile, astfel încât majorările respective să devină efective cât mai rapid”, a spus Vlad Cebotari.

Democratul a explicat că resursele necesare pentru majorări sunt din contul veniturilor în creștere ale bugetului de stat, dar și din contul celor suplimentare înregistrate în raioane. ”Pentru acest an, banii vor fi de la bugetul de stat, iar din anul viitor, vor fi și alte surse de finanțare, inclusiv din contul serviciilor prestate în teritoriu”, a explicat Cebotari.

Decizia de majorare a salariilor funcționarilor și aleșilor a fost luată în urma întâlnirilor cu reprezentanții administrației publice locale. ”În ultima perioadă, conducerea Guvernului a avut întâlniri cu primarii din toată țara. La fel, și conducerea Partidului Democrat a discutat cu primarii afiliați formațiunii noastre politice, unde au fost abordate problemele cu care se confruntă aceștia. Unele probleme sunt în curs de rezolvare, la altele încă se caută soluții”, a precizat Vlad Cebotari.

Totodată, Guvernul Filip urmează să vină cu soluții și la alte probleme abordate de administrația locală. Majorările salariale ar putea fi aplicare deja din luna august 2018.

loading...

Comments are closed.