VIDEO // Pe 9 mai, Renato Usatîi, președintele PN, a mers la Berlin și a depus flori la Memorialul soldaților sovietici din Treptower Park

 

De Ziua Victoriei, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a depus flori la Memorialul din Treptower Park din Berlin.

Memorialul de război sovietic este un monument de război și un cimitir militar din parcul Treptower din Berlin. A fost construit după proiectul arhitectului sovietic Yakov Belopolsky pentru a comemora 7000 din cei 80000 de soldați ai Armatei Roșii căzuți în bătălia de la Berlin din aprilie-mai 1945.

„Am venit aici pentru a onora memoria tuturor celor care și-au dat viața pentru ca noi să avem un cer senin deasupra capului. Ruși, moldoveni, ucraineni, belaruși și cetățeni de alte naționalități au luptat umăr la umăr. Această victorie ne-a fost dăruită de zeci de milioane de oameni care și-au dat viața: cineva pe câmpul de luptă, cineva în lagărele de concentrare, cineva în spatele frontului, aducând victoria. Ei au făcut-o fiind siguri că noi, generațiile viitoare, vom aprecia fapta lor”, a declarat Renato Usatîi.

El a subliniat că generația actuală trebuie să onoreze și să păstreze memoria eroismului biruitorilor, dar și să facă tot posibilul pentru ca în țara noastră să nu existe niciodată război, astfel încât atât cei din ceruri, cât și cei care sunt în viață să nu simtă durere pentru prezentul și viitorul nostru.

„Străbunii și buneii noștri, care au obținut victoria, au luptat pentru ca să fie ridicate, școli, grădinițe, pentru ca să se dezvolte educația și cultura. Și nu s-au gândit atunci ce limbă vorbesc, ci au luptat cu toții împreună pentru o victorie comună. Din păcate, de zeci de ani pe noi încearcă să ne divizeze – după limbă, după naționalitate, astăzi încearcă să divizeze chiar și biserica și, cel mai important, încearcă să divizeze Ziua Victoriei”, a spus Usatîi.

El a reamintit că fără Ziua Victoriei nu ar exista Ziua Europei: „Sarcina mea este de a uni societatea noastră. Țările europene și-au revenit după Сel de-al doilea Război Mondial și au progresat doar pentru că au muncit mult. Și dacă vrem ca generațiile viitoare să fie mândre de noi, trebuie să ne unim eforturile și să construim o Moldovă puternică, prosperă, unde să domnească pacea și respectul reciproc. La mulți ani pentru Europa și, dacă vrem să trăim ca în Europa, vă îndemn să ne unim eforturile și să muncim!”, a spus liderul Partidului Nostru.

Total
0
Shares
Total
0
Share