Alte știri

(video) Pe peretele unei clădiri din Chișinău va apărea un covor moldovenesc imens

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe pretele unei clădiri imense de lângă Biblioteca Națională va apărea în curând un covor moldovenesc. Acesta nu va fi țesut, ci pictat. Lucrările de transpunere a desenului care a câștigat concursul Un Pic De Love sunt în toi. Autorul lucrării este un designer originar din Chișinău, Nicolae Morozov, scrie Deschide.

Astăzi, când lucrările erau în toi, a venit și Silvia Radu, candidat la șefia Primăria Chișinău, care a dat câteva brazde de culoare.

„Am pictat și eu un pic, ca să îi ajut și să transmit astfel un mesaj de încurajare tuturor din industria creativă – Chișinăul are nevoie de industrie creativă, de implicarea tuturor artiștilor și a celor care pot înfrumuseța orașul”, a scris ea pe facebook.

Această lucrare a obținut cele mai multe voturi atât din partea publicului, cât și din partea membrilor juriului. Autorul și-a afișat pe site lucrarea cu descrierea: „Pe perete, pe podea, pe parchet, prin rutieră, prin „zal”, pe prispă, peste tot unde e posibil sa-l întinzi, să te lauzi, să încălzești, să te mândrești, și să nu uiți rădăcinile tale chiar de trec generații”.

Prezentarea oficială a lucrării este preconizată pentru 4 – 6 mai.

loading...

Comments are closed.