VIDEO // Percheziții și rețineri în baza unor informații operative

În baza unor informații operative, ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI în comun cu ofițerii de urmărire penală din cadrul IP Buiucani, sub conducerea Procuraturii sectorului Buiucani și cu suportul angajaților BPDS „Fulger” au efectuat percheziții într-un apartament din Chișinău, în care locuiau trei persoane, doi bărbați de 34 și 20 de ani, și o femeie de 21 de ani, originari din Florești, suspectați de circulația ilegală de droguri.

În cadrul perchezițiilor, polițiștii au depistat și ridicat droguri de tip „PVP” – 110 pachețele de tip zip-lock a câte 1 gram fiecare, 3 cutii cu același conținut cu greutatea aproximativ de 200 grame, mai multe pachețele cu marijuana cu greutatea totală de aproximativ 100 de grame, 3 pistoale pneumatice, telefoane mobile și cântare electronice de dimensiuni mici.

Suma drogurilor depistate, pe piața neagră valorează circa 350.000 de lei.

Cei doi bărbați au fost reținuți pentru 72 de ore și plasați în izolatorul de detenție provizorie, iar femeia este cercetată în libertate.
Unul dintre suspecți se afla în căutare, fiind cercetat penal pentru comiterea mai multor episoade de furt, de către Inspectoratul de poliție Florești.

În continuare, polițiștii desfășoară acțiuni speciale de investigații pentru a stabili și complicitatea altor persoane implicate în infracțiune.

Potrivit legii penale, persoanele vinovate de ”Circulația ilegală a drogurilor etnobotanicelor, sau analogilor acestora în scop de înstrăinare” riscă până la 15 ani privațiune de libertate.

Total
0
Shares
Total
0
Share