Politică

VIDEO // Perla Nataliei Gavrilița: ”Carabeț nu este interimar, dumnealui exercită funcția temporar”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Chiar dacă se laudă că ar avea studii la Harvard, Natalia Gavrilița în cadrul unui briefing organizat la data de 19 august 2021 s-a cam încurcat în declarații, informează Sinteza.org

Prim-ministru din Guvernul PAS a fost întrebată de către un jurnalist cum explică investigația apărută la Ziarul de Gardă despre Lilian Carabeț care recent a fost numit în funcția de șef interimar al Inspectoratului General al Poliției (IGP). Gavrilița a comunicat în cadrul acelui briefing despre faptul că ar dori să facă o precizare și a menționat că Lilian Carabeț nu a fost numit interimar, ci doar își exercită atribuțiile temporar.

”Vreau să fac o precizare. Dumnealui (n.r Lilian Carabeț) nu a fost numit interimar, dumnealui exercită temporar atribuțiile șefului”, a menționat prim-ministru cu studii la Harvard.

Conform DEXului, semnificația cuvântului interimar, deja poate fi calificată ca ”temporar, provizoriu”.

Lilian Carabeț a deținut funcția de șef al Direcției Investigare Fraude Economice (DIFE) din cadrul Inspectoratului National de Investigații (INI) al IGP.

Jurnalistul Alexandru Cozer s-a arătat deranjat de faptul că Lilian Carabeț a fost numit în funcție, după ce în anul 2016 acesta fiind angajat la Direcția 5 a început a fila jurnaliștii la ordinele lui Vladimir Plahotniuc. Mai mult, jurnalistul susține că și unii deputați din PAS au suferit de pe urma lui Carabeț, dar nu a fost o problemă să-l numească în funcție.

La final, Alexandru Cozer le-a recomandat celor din PAS să-și dea o palmă peste față și să se trezească la realitate.

„Băieți, dacă ăștia-s oamenii buni din vremurile bune, dați-vă dracului două palme peste față, faceți un duș rece și reveniți la realitate”, a conchis Cozer.

Amintim că, conform informațiilor din declarațiile de avere și interese personale, depuse de Lilian Carabeț, acesta și soția sa locuiesc într-o casă cu o suprafață cadastrală de aproximativ 120 de metri pătrați, amplasată într-o zonă selectă din localitatea Dumbrava, mun. Chișinău, valoarea căreia, conform contractului de vânzare/cumpărare, ar fi de 876 de mii de lei, echivalentul a circa 45,5 mii de euro.

Citește și: Vlad Bătrîncea, către majoritatea PAS: ”Vă rog să nu vă transformați în PLDM-2”

loading...

Comments are closed.