Social

VIDEO // Peste 27 000 de produse contrafăcute au fost ridicate de polițiști, în urma perchezițiilor efectuate în Chișinău și Bălți

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii Direcţiei investigaţii „Nord” a INI în comun cu procurorii din Bălți au efectuat mai multe percheziții la magazinele și depozitele unui agent economic, amplasate în municipiul Chișinău și Bălți.

În rezultat, au fost depistate și ridicate mărfuri de larg consum în asortiment, utilizând mărci comerciale în lipsa permisiunii titularilor de drepturi, în cantitate de 27 734 unități. Marfa ridicată a fost evaluată la peste șase milioane de lei.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală conform semnelor constitutive  ale infracțiunii prevăzute de  art.185/2 alin. 2 Cod Penal, ”Încălcarea dreptului asupra obiectelor de proprietate industrială”, adică utilizarea fără consimţămîntul titularului a mărcii protejate sau a unui semn care, din cauza identităţii ori similitudinii cu marca înregistrată, generează riscul de confuzie în percepţia consumatorului.

Potrivit legii penale, persoana juridică vinovată în comiterea astfel de infracțiuni riscă amendă de până la 250 000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 1 la 5 ani.

loading...

Comments are closed.