Actual

VIDEO // Peste 56 000 cetățeni în dialog cu angajații MAI în cadrul Campaniei de prevenire ,,Bună Ziua”

Pinterest LinkedIn Tumblr

De la începutul Campaniei de prevenire și dialog comunitar ,,Bună Ziua”, angajații MAI au mers în 256 de localități din toată țara și au interacționat cu 56 390 de cetățeni.

Astfel, grupuri mixte formate din polițiști, polițiști de frontieră, carabinieri și pompieri au mers pe la gospodăriile oamenilor, s-au întâlnit cu primari din localitățile rurale, au fost și în instituții de învățământ.

Ofițerii MAI au distribuit cetățenilor materiale informative privind regulile de siguranță în diferite situații de risc, de prevenire a furturilor din locuințe, de trecere a frontierei în perioada pandemică, precum și măsurile de protecție împotriva Covid-19.

De asemenea, angajații MAI au avut întâlniri cu primarii din localitățile rurale, precum și cele amplasate în zona de frontieră. În cadrul discuțiilor polițiștii de frontieră au venit cu inițiativa de a stabili un mecanism de conlucrare, pentru crearea unui climat de securitate în zona de frontieră pentru cetățenii. Totodată, carabinierii și polițiștii au pus în discuții aspectele pe linia siguranță și ordinii publică, întru scăderea consumului de alcool și prevenirea infracțiunilor săvârșite de către adolescenții și tinerii din mediul rural.

Fiind prezente în instituțiile de învățământ, grupurile mixte de ofițeri au discutat cu elevii și le-au vorbit despre respectarea regulilor de circulație și cele antiincendiare, dar și comportamentul corect în caz de alte situații de urgență, cum să solicite ajutorul unui polițist sau cum să reacționeze în cazul unui incendiu.

Reamintim că, Campania de prevenire și dialog comunitar cu genericul ,,BUNĂ ZIUA!” are drept scop fortificarea dialogului dintre angajații MAI și cetățeni, constatarea problemelor cu care se confruntă și identificarea soluțiilor. Un alt obiectiv pe care îl are campania este descurajarea factorului criminogen prin prezența activă a polițiștilor, carabinierilor, salvatorilor și polițiștilor de frontieră.

Peste 3000 angajați MAI sunt zilnic prezenți în toată țara pentru a vă informa și a fi alături de Dumneavoastră!

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.