Politică

(video) Petro Poroșenco a acceptat provocarea lui Vladimir Zelenskii de a participa la dezbateri în fața la 70.000 de oameni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Candidații pentru fotoliul de președinte al Ucrainei, Petro Poroșenco și Vladimir Zelenskii, vor desfășura dezbateri electorale în data de 19 aprilie, pe stadionul Olimpiskii din Kiev și nu într-un platou. „Insistați pe stadion, atunci pe stadion să fie, vă aștept Vladmiri Alexandrovici”, a spus în răspunsul său video, Petro Poroșenco.

„Dezbaterile vor avea loc în fața poporului Ucrainei. Toate posturile de televiziune au dreptul să le transmită în direct, toți jurnaliștii au dreptul să asiste în direct, iar candidații trebuie să treacă expertiza medicală ca să arate că nu e printre ei nici un alcoolic sau narcoman. Țara are nevoie de un președinte sănătos”, spune Zelenschii în adresarea sa video către Poroșenco.

O ultimă cerere a candidatului, cunoscut pentru talentul său umoristic este ca Poroșenco să îl trateze nu ca pe o maronetă a Kremlinului sau a lui Kolomoiskii, nu cu un vatnic, clovn, dar ca pe un candidat pentru funcția de președinte al Ucrainei.

La rândul său, Petro Poroșenco, într-un clip video postat pe pagina sa de Facebook, a anunțat că în codul electoral cu privire la alegerile prezidențiale este prevăzut cum trebuie să aibă loc dezbaterile electorale. Iar dezbaterile nu sunt un show, în cadrul acestora, candidații își prezintă prioritățile în domeniul politic, social și geopolitic și strategii de dezvoltare a Ucraine. „Să fii președinte de țară nu e un joc, să fii președinte înseamnă să ai o responsabilitate față de oameni.Dar dacă insistă Zelenskii să fie dezbateri pe stadion, atunci acestea vor avea loc pe stadion.”, transmite în mesajul său Petro Poroșenco.

Dezbaterile vor avea loc în data de 19 aprilie pe stadionul Olimpiskii, care are capacitatea de 70.000 de locuri.

loading...

Comments are closed.