Externe

VIDEO // Pilotul automat al unui autoturism Tesla i-a salvat viața șoferului beat, care a adormit la volan

Pinterest LinkedIn Tumblr

Funcția de pilot automat de la autoturismele Tesla a primit și critici de-a lungul anilor, dar tehnologia avansată ar fi salvat viața unui șofer beat, în Norvegia, informează Digi24.ro

Un tânăr norvegian de 24 de ani era în stare de ebrietate la volanul vehiculului Tesla și a adormit. Din fericire, sistemul de pilot automat al mașinii a evitat un accident fatal. Pățania a fost făcută publică chiar de poliție, pe contul de Twitter, după ce ofițerii au intrat în posesia unei filmări doveditoare care a fost făcută de o persoană aflată în altă mașină.

Vehiculul model S a rămas pe banda lui, chiar dacă șoferul era inconștient, iar funcția de pilot automat a împiedicat coliziunea cu alte mașini.

Când autoturismul nu a mai detectat prezența șoferului, s-a oprit și a acționat luminile de avarie chiar într-un tunel. Serviciile de urgență au ajuns ulterior la fața locului.

Potrivit presei norvegiene, 8% din accidentele mortale înregistrate anual în Norvegia implică un șofer beat. Vineri, 30 noiembrie, șoferul de 24 de ani a avut noroc.

Pe pagina oficială de Twitter, Poliția a scris: „O Tesla se oprește în tunel. Se pare că este un bărbat de 24 de ani a adormit la volan. De asemenea, el este beat și refuză să recunoască că s-a urcat la volan. Dar există un videoclip cu el din mașină… Au fost luate toate probe necesare”.

Poliția a mai precizat că tunelul Nøstvet a fost închis temporar.

Citește și: VIDEO // Incendiile din Italia fac victime printre turiști. Cel puțin cinci persoane au fost rănite, iar un copil a ajuns la spital

loading...

Comments are closed.