Politic

(Video) Plahotniuc: Această rezoluție, creată de Maia Sandu și Andrei Năstate împotriva moldovenilor, nu-și va atinge scopul cinic

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a venit azi cu unele declaraţii după ce Parlamentul European a adoptat ieri rezoluţia care blochează finanţarea Republicii Moldova. Liderul PDM a oferit garanții că acest lucru nu va afecta economia statului nostru din două motive, primul fiind creșterea economică din anii 2017 și 2018, iar al doilea fiind primirea finanțării din partea FMI (33 milioane de dolari SUA) și a Băncii Mondiale (30 milioane).

„Zilele trecute Fondul Monetar Internațional a acordat o nouă tranșă de bani Moldovei, după ce am îndeplinit cu succes toate angajamentele asumate. La fel le-am îndeplinit integral și în raport cu Uniunea Europeană, însă acolo, unu grup parlamentar, care susține politic unele partide de opoziție de la noi, a decis că nu contează că moldovenii au îndurat reforme grele în ultimii ani, ei trebuie să sufere mai departe doar pentru ca PAS si PDA să aibă beneficii electorale în viitoarele alegeri”, a declarat Plahotniuc.

Mai mult, Plahotniuc s-a arătat indignat de implicarea lui Năstase și Maia Sandu în decizia politică luată de către deputații din Parlamentul European.

„În realitate, această rezoluție, creată de Maia Sandu și Andrei Năstate împotriva moldovenilor, nu-și va atinge scopul cinic pe care aceștia l-au vizat, acela ca cetățenii să sufere financiar de pe urma ei. Rezoluția are doar un efect politic, însă financiar nu va produce efecte, deoarece creșterea economică înregistrată de Guvern va permite ca toate proiectele să fie continuate și chiar să fie lansate unele noi în acest an”, a dat asigurări Vlad Plahotniuc.

De asemenea, Plahotniuc a mai declarat că Partidul Demcorat rămâne a fi un partid pro Vest, iar Guvernul Filip va continua reformele în Republica Moldova după modelul occidental.

loading...

Comments are closed.