Alte știri

(video) Plânsul copiilor de imigranți separați la granița SUA. Înregistrarea face înconjurul lumii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Scandalul copiilor imigranţi separaţi de părinţii lor în Statele Unite ia amploare. O înregistrare audio de la unul dintre centrele unde sunt ţinuţi micuţii a făcut înconjurul lumii. Plânsetele copiilor speriaţi au trimis o undă de şoc atât pe scena politică americană, cât şi în rândul opiniei publice. De altfel, aproape 70 la sută dintre americani nu sunt de acord cu măsurile lui Donald Trump. Vă avertizăm că urmează o înregistrare audio cu puternic impact emoţional.

Sunt numai câteva secunde din înregistrarea audio de la un centru unde sunt ţinuţi copii imigranţi cu vârste între 4 şi 10 ani, separaţi de părinţii lor la intrarea în Statele Unite. Înregistrarea ar fi fost făcută săptămâna trecută şi publicată de un ONG. Autenticitatea sa nu a putut fi confirmată.

Peste 2.000 de copii au fost separaţi de părinţii lor, imediat după ce au păşit în Statele Unite. Medicii şi psihologii avertizează că o astfel de măsură, luată în cadrul politicii de toleranţă zero faţă de imigranţii ilegali poate să îi marcheze pe micuţi pe viaţă. În aceste condiţii, preşedintele Donald Trump este pus la zid de republicani şi democraţi deopotrivă, şi chiar de soţia sa. Purtătoarea de cuvânt a acesteia a dat publicităţii un comunicat în care a subliniat că Prima Doamnă detestă să vadă copii separaţi de familiile lor şi consideră că Statele Unite ar trebui să fie guvernate cu suflet.

”Statele Unite nu vor deveni o tabără de migranţi şi nu vor fi un centru pentru refugiaţi. Nu se va întâmpla asta. Vedeţi ce se întâmplă în Europa, vedeţi ce se întâmplă în alte locuri, nu putem permite să se întâmple şi în Statele Unite, nu cât timp veghez eu”, a declarat Donald Trump.

Preşedintele i-a acuzat pe democraţii că nu schimbă legea, deşi partidul său, Republican, controlează ambele camere ale Congresului (parlamentul SUA).

https://www.youtube.com/watch?v=CHl72OXVpgA

loading...

Comments are closed.