Politic

VIDEO // Platforma DA anunță că va depune astăzi un denunț la Procuratura Generală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Membri ai Platformei DA anunță că vor depune astăzi un denunț la Procuratura Generală, pentru a cere investigarea faptelor imputate judecătorilor Dorel Musteață și Nina Cernat în nota Serviciului de Informații și Securitate (SIS), transmite IPN.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Într-o conferință de presă, președintele interimar al formațiunii, Dinu Plîngău, a spus că Platforma DA critică numirea de către Parlament a lui Dorel Musteață la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ), în condițiile bănuielilor de lipsă de integritate.

Ca rezultat al informațiilor apărute în spațiul public cu privire la nota SIS, Platforma DA a cerut explicații de la autoritățile responsabile, fapt ce a dus la intimidarea membrilor de partid care au vorbit în spațiul public despre aceste probleme. Dorel Musteață a expediat pe numele lui Alexandru Slusari o cerere prin care îl avertizează de răspundere penală. Dinu Plîngău și Chiril Moțpan au fost atacați cu amenințări cu judecata din partea șefului IGP, Iurie Podarilov, acu comunicat membrii Platformei DA

Săptămâna trecută, Procuratura Anticorupție a anunțat începerea urmăririi penale pe fapte invocate în nota informativă a SIS, însă până în prezent procurorul general interimar nu a venit cu solicitări către CSM. Se creează impresia că anunțul PA a fost făcut doar pentru a liniști opinia publică, a subliniat Dinu Plîngău.

Ex-deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, a făcut un apel către guvernare „să schimbe, cât nu-i târziu, linia de guvernare, deoarece nu va ajunge departe în reformarea justiției și alte direcții cu această politică”. Oamenii compromiși, mai devreme sau mai târziu, vor acapara statul, a asăugat Alexandru Slusari.

loading...

Comments are closed.