Alte știri

VIDEO. Platforma DA și-a organizat un grup de oameni care au mers la toate dezbaterile Promo-LEX

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 16-28 iunie, asociația Promo-LEX a organizat o serie din şase dezbateri regionale pe subiectul oportunității și conținutului reformei sistemului electoral în Republica Moldova. Chiar dacă în mod normal, la fiecare dezbatere regională, în sală ar fi trebuit să fie cetățeni ce locuiesc în respectiva regiune, Platforma DA a jucat după propriile reguli.

La ultima dezbatere publică desfășurată la Ungheni, a atras atenția un grup de persoane gălăgioase ce dădeau dovadă de un comportament violent și agresiv, astfel încât moderatoarea Oxana Iuteș a fost la un pas să cheme poliția.

Au atras atenția și persoanele din sală care au adresat întrebări partidelor care promovează modificarea sistemului electoral, în special reprezentanților PDM. Mai exact, aceleași persoane care au adresat întrebări la dezbaterile Promo-LEX de la Bălți, au adresat aceleași întrebări și la dezbaterea desfășurată la Ungheni. Doamnele respective au avut cuvinte de laudă la adresa Platformei DA și l-au bruscat pe deputatul PDM, Sergiu Sârbu.

Culmea e că liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a fost cel care acuza PDM și PSRM că aduc în mod organizat oameni la dezbaterile publice.

loading...

Comments are closed.