Alte știri

VIDEO // Platon, critică dură pentru Ștefan Gligor: ”A fost avocatul lui Lucinschi, avea nevoie de bani pentru a-și construi o casă”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon este de părere că ex-candidatul la funcția de Procuror General și lider al Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, a încurcat concursul de atunci cu un miting și a vrut să facă show din tot acest proces. La fel, Platon a ținut să menționeze că în trecut, Gligor a activat în calitate de avocat personal a politicianului Chiril Lucinschi, informează Sinteza.org

„Domnul Gligor a fost avocatul lui Chiril Lucinschi(…) Lucinschi personal mi-a declarat asta. Eu înțeleg că dvs. vă construiați atunci casa și aveați nevoie de bani. Eu totul înțeleg și intru în situația dvs.”, a menționat Veaceslav Platon în cadrul unor dezbateri organizate de Pro TV Chișinău.

În context, Platon a ținut să explice că declarațiile anterioare a lui Gligor, lansate împotriva Procuraturii au fost josnice, iar Ștefan Gligor a pierdut cinstit acel concurs.

„În acel concurs a participat și expertul internațional, mult stimatul procuror din Irlanda, James Hamilton. Și cum mi-au spus oamenii care au comunicat cu el mi-au transmis că acesta declara ”Cei cu acest domn Gligor, umflat în pene care a încurcat mitingul cu un concurs”. De aceea, dragi prieteni, eu cred că nu este sens să atrag mai departe o atenție la domnul Gligor”, a mai menționat Platon.

În replică, liderul Partidului Schimbării a menționat că declarațiile lui Platon ar fi mincinoase și că acesta ar fi un infractor de talie internațională, actualmente fiind acoperit de Procurorul General, Alexandr Stoianoglo.

„Dumnealui este un mincinos calificat și inteligența acestuia este cu mult exagerată. Uitați-vă că el, într-o țară în care s-a născut, până acum la 48 de ani n-a învățat limba statului pe care l-a jăcmănit de două decenii(…) Ceea ce face Platon, știind că nimeni nu poate verifica circumstanțele, este o acuzație nefondată și eu, domn Platon, vă promit un lucru – în ziua în care reformele le vom iniția, vor produce efecte, dumneavoastră veți ține discursuri în curtea Penitenciarului nr. 13, unde veți vopsi bordurile. Și va veni acea zi în care justiția pe care o vom reforma și în cazul în care vreodată voi ajunge eu, Procuror General, să știți că personal vă voi pune cătușele pe mâini, pentru acele mii de destine pe care le-ați influențat ș le-ați distrus”, a spus Gligor.

La rândul său, Platon a ținut să menționeze că este nevoit să accepte caracteristica dată de James Hamilton, în adresa domnului Gligor.

„Domnul James Hamilton a fost personal vizat de mine în cadrul interviului pentru că a avizat pozitiv, legea lui Plahotniuc cu privire la atribuții suplimentare la noua lege a Procuraturii(…) Dumnealui (Hamilton) cu certitudine nu a avut simpatie față de mine și avea motive să nu le aibă”, i-a replicat liderul Partidului Schimbării.

Citește și:

loading...

Comments are closed.