Alte știri

(Video) Poliția a reținut patru bărbați, suspectați de comiterea tâlhăriei din orașul Drochia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Patru bărbați, cu vârste cuprinse între  21 și 25 de ani, originari din raioanele de nord ale țării, au fost reținuți de ofițerii Direcției Crime Grave și Direcției Nord a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu polițiștii și procurorii din Drochia, cu suportul colegilor de la BPDS ”Fulger”, fiind suspectați de comiterea tâlhăriei din orașul Drochia.

La 26 ianuarie, la IP Drochia a parvenit un apel telefonic precum că persoane necunoscute, au pătruns într-o locuință din orașul Drochia, unde au maltratat stăpânii și au furat mai multe bunuri.

Veniți la fața locului, polițiștii au stabilit că în seara cu pricina, persoane necunoscute, cu cagule pe cap au intrat în gospodăria a doi soți de 77 de ani, unde i-au  maltratat, legat, apoi au  furat mai multe obiecte de preț, bijuterii din aur, o armă din seif, care era deținută legal de stăpânul casei și bani.

Ca urmare a acțiunilor complexe de investigație, la 27 ianuarie, polițiștii au reținut patru suspecți. Doi dintre aceștia, alias ”CLIM” (organizatorul) și alias ”BUMER” (executorul), au fost eliberați din penitenciar în anul 2018, fiind judecați pentru comiterea unor infracțiuni analogice. Ceilalți complici, aveau rolurile de executor și șofer.  

În  cadrul celor opt perheziții desfășurate în Bălți și Rîșcani polițiștii au  ridicat hamuturi din plastic similare cu cele  care ar fi fost legați cei doi soți, telefoane mobile, mijloace bănești, substanțe narcotice de tip marijuana, carduri bancare, laptop-uri dar și pistolul de model Makarov dispărut din casa victimelor.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru tâlhărie. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă de la opt la zece ani de închisoare. În continuare poliția întreprinde măsuri speciale de investigație în vederea  apartenenței acestui grup în comiterea și altor infracțiuni analogice în regiunea de nord a țării.

loading...

Comments are closed.