Social

VIDEO // Poliția a reținut un recidivist pentru furtul mai multor biciclete din capitală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Rîșcani din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, au fost sesizați în dimineața zilei de 12 martie de un bărbat în vârstă de 43 de ani, care a comunicat despre faptul sustragerii a trei biciclete din scara blocului de locuit de pe bd. Renașterii Naționale.

La fața locului, polițiștii au ridicat imaginile de pe camerele de supraveghere pentru a stabili circumstanțele sustragerii și persoana care ar fi comis infracțiunea. Astfel, urmare a analizării acestora a fost stabilit momentul în care un individ a pătruns în bloc unde, prin culegere de chei, a pătruns în debara și a sustras bicicletele.

Prejudiciul cauzat victimei constituie 51 000 de lei.

Urmare a măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală suspectul în comiterea infracțiunii a fost localizat și reținut. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 23 de ani, originar dintr-o localitate din raionul Strășeni, anterior cercetat penal pentru infracțiuni analogice.

În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina comunicând că bicicletele sustrase le-a vândut cu 1800 de lei.

Astfel, în cadrul acțiunilor desfășurate, ofițerii de investigație au depistat și ridicat bicicletele, care urmează a fi returnate proprietarului.

Suspectul este cercetat penal pentru Furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore sau închisoare de până la 4 ani.

loading...

Comments are closed.