(video) Poliția va lupta cu violența în familie: 41 de birouri psihologice vor fi deschise pentru consiliere psihologică

gheorghe cavcaliuc, alexandru pinzari, violenta in familie, birouri psihologice, lupta cu violenta in familie

Violența în familie din nou în atenția poliției. A fost organizată o conferință de presă privind „Concepția asistenței primară psihologică acordată victimelor violenței în familie aflate în stare de criză”.

Având în vedere că acum un an în urmă am făcut un pas important în domeniul protejării victimelor violenței în familie prin aprobarea restricției de urgență, astăzi acest segment continuă să fie dezvoltat prin adoptarea concepției privind asistența victimelor violenței în familie în stare de criză.

Mai mult, starea psihoemoţională a persoanei își lasă amprenta pe activitatea cotidiană pe care o desfășoară, modul de viață, precum și asupra relațiilor pe care aceasta le are cu alți membri ai societății, indiferent de domeniul din care provine persoana.

În acest context, astăzi a avut loc o conferință de presă în cadrul căreia a fost abordată „Concepția privind asistența primară psihologică acordată victimelor violenței în familie aflate în stare de criză”.(…) În această ordine de idei, țin să-i mulțumesc personal doamnei Valentina Geamana or, cu implicarea necondiționată a dumneaei am reușit împreună să inițiem și promovăm activitatea Centrului Social Antiviolență „Helmut Wolf”, centru destinat reabilitării victimelor violenței în familie.

De asemenea, după cum am menționat supra, victimă a violenței în familie poate fi orice persoană, inclusiv polițist, motiv din care, la 3 februarie 2016 am dat startul provocărilor în a se valorifica cu succes Serviciul psihologic al Inspectoratului General al Poliției precum și serviciile analogice din subdiviziunile polițienești din subordine. În acest context, instituirea birourilor de consiliere psihologică și psihoterapie în cele 39 de inspectorate teritoriale a fost primul pas în realizarea acestui deziderat.

Critica a fost una dintre oportunitățile spre confirmarea faptului că suntem pe calea corectă or, viața și sănătatea psihoemoțională a polițiștilor reprezintă obiectivul prioritar pentru conducerea IGP, atât timp cât ne dorim o Poliție eficientă și aproape de cetățeni. Cu această ocazie, țin să mulțumesc doamnei Vica Anton, Valeriu Munteanu, Maria Melnic, echipei de psihologi din cadrul Poliției Naționale, dar și colegilor care s-au implicat pentru ca acest proiect să fie util și în beneficiul polițiștilor și al cetățenilor”, a postat șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc.\

În urma aceleiași conferințe de presă, cu un mesaj de concretizare a venit și șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari.

După exact un an de la aprobarea ordinului de restricție urgentă, reușim un alt pas important în domeniul protejării victimelor violenței în familie. Aprobarea recentă a concepției cu privire la asistența primară psihologică, acoradată victimelor violenței în familie, aflate în stare de criză, va permite psihologilor Poliției Naționale să acorde sprijinul neântârziat, atât de necesar oamenilor care au nevoie. Cele 41 de birouri psihologice din cadrul inspectoratelor de poliție din țară sunt pregătite să acorde consiliere psihologică cetățenilor care au avut de suferit urmare a violenței în familie.” a scris pe Facebook Alexandru Pînzari.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share