VIDEO // Polițiștii “au cules” peste 5 kg de droguri. O persoană a fost reținută

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate în comun cu organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Ciocana, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău-oficiul Ciocana, au deconspirat activitatea infracțională a unui bărbat de 29 de ani, din capitală, suspectat de crearea și adminstrarea unui canal de Telegram destinat comercializării substanțelor narcotice.

În timpul măsurilor speciale de investigaţie şi a acţiunilor de urmărire penală efectuate, oamenii legii au stabilit că suspectul încasa mijloace financiare ilicite de la consumatori prin intermediul plăților electronice. Banii ulterior erau transferați pe conturi bancare curente și extrași din bancomate.

În rezultatul efectuării perchezițiilor, polițiștii au depistat și ridicat 6 pachete a câte 0,5 kg de masa vegetală asemănătoare cu cannabis, de tip hidropon (în total 3 kg), 2 kg 550 grame de masă vegetală asemănătoare cu hașișul, precum și 2 telefoane mobile.

Valoarea estimativă a drogurilor ridicate constituie două milioane de lei.

Bărbatul a fost plasat în arest pe un termen de 30 de zile.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru faptul circulației ilegale a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.

Dacă vinovăția bănuitului va fi demonstrată, acesta riscă închisoare de la 7 la 15 de ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share