Politic

(Video) Premierul Filip şi echipa de miniştri au mers la locul exploziei. Cei afectaţi vor primi tot ajutorul necesar!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Persoanele care au avut de suferit în urma exploziei din blocul 6 de pe bulevardul Moscovei 11/5 vor fi duse la Spitalul Căii Ferate, în secţia de reabilitare sau la sanatoriul Constructorul. Despre acest lucru a anunţat premierul Pavel Filip în timpul vizitei sale împreună cu membri Comisiei Situaţii Excepţionale la blocul în care a avut loc explozia, transmite publika.md.

De asemenea, persoanele care şi-au pierdut actele în urma deflagraţiei pot putea să le obţină gratuit în cadrul statului major unde angajaţii ASP vor aduce echipamentul mobil.

Prim-ministrul, împreună cu ministrul MAI, cel al Sănătăţii şi şeful IGSU, au discutat cu sinistraţii blocului 6 din bulervardul Moscovei 11/5.  Premierul Pavel Filip i-a îndemnat pe oameni să aibă răbdare până la efectuarea tuturor expertizelor şi verificărilor, pentru că s-ar putea să fie persoane prinse sub dărâmături.

„Sunt lucruri prioritare. Vorbim în primul rând dacă sunt cadavre. Vor fi ajutoare financiare pentru familiile care au decedaţi, vor primi fiecare familie câte 50 de mii de lei. După aceasta o să restabilim acest bloc şi o să compensăm pierderile pentru că noi înţelegem că omul a agonisit o avere în acest apartament, iar după această tragedie a rămas fără nimic. Acum, cât ţine de acte, cred că este cea mai simplă. Aici va fi statul major. O să dau indicaţii să vină cei de la Servicii Publice şi cei care au nevoie de acte o să vi le perfecţioneze gratis aici pe loc”, a spus premierul Pavel Filip.

Oamenii i-au relatat premierului şi alte probleme cu care se confruntă: „În subsol se află o cofetărie, se coc prăjituri. Tone de margarină noi răsuflăm noapte de noapte. Cât se poate dezastrul acesta? Drept în colţul nostru”, a spus o persoană. „Cum se permite să fie construite aşa garduri pe lângă un bloc cu atâtea etaje? Nici măcar maşina de pompieri nu poate trece. Cum pot fi oferite autorizaţii pentru aşa ceva?”, a întrebat altcineva.

Amintim că în urma exploziei din blocul de pe bulevardul Moscovei din Chișinău, 3 persoane printre care și un copil au murit, iar 10 au avut nevoie de îngrijiri medicale. Versiunea preliminară arată că deflagraţia s-a produs din cauza unei butelii cu gaz. Aangajații IGSU au stabilit că explozia a afectat apartamentele de la etajele 14,15,16,17 a blocului.

Vedeți mai jos video cu drona filmat azi dimineață:

loading...

Comments are closed.