Social

(Video) Preoții de la Mitropolia Moldovei s-au certat cu cei de la Mitropolia Basarabiei, la o slujbă de pomenire

Pinterest LinkedIn Tumblr
Comemorare cu scandal la Bălţi. Reprezentanţii Episcopiilor Mitropoliei Basarabiei şi ai Mitropoliei Moldovei nu au putut împărți slujba de pomenire pentru victimele deportărilor staliniste. Astfel, toți cei care au venit să țină un minut de reculegere au fost martorii certurilor între preoți, relatează Publika.md
Neînțelegerile dintre cele două mitropolii au divizat și enoriașii. Scandalul a avut loc la monumentul din Bălţi ridicat în memoria victimelor represiunii regimului comunist.
 
Conform graficului desfăşurării evenimentului, reprezentanţii Mitropoliei Basarabiei aveau programată slujba de la ora 7.30 până la ora 9.00, iar cei de la Mitropolia Moldovei, de la ora 9.00 până la ora 15.00. Doar că cei din urmă au intervenit în timpul slujbei preoților de la Mitropolia Basarabiei.
 
„Facem o rugăciune la 7.30 şi plecăm. Noi ne-am dat într-o parte şi ne rugăm. Care voi v-aţi dat într-o parte? Este spaţiul public şi avem nevoie de timp să ne pregătim. Este spaţiul public, l-au privatizat cumva? Noi avem nevoie de timp să ne pregătim. Voi la 9.00 aveţi”, a spus un preot.
 
„Asta nu-i o rugăciune, părinte Antonie dumneavoastră nu vreţi conlucrare, vreţi dezbinare. Cum nu vrem conlucrare, părinte?”, a răspuns alt preot. 
 
Oamenii care au venit la monumentul victimelor deportărilor au rămas consternați de scenele la care au fost martori. „La mine bunelul a fost deportat şi alte rude de a noastre şi eu consider că asta e o tragedie a neamului şi este transformată într-o batjocoră”, a spus un enoriaș.
loading...

Comments are closed.