Alte știri

VIDEO // Președintele Germaniei, întâmpinat de Maia Sandu la Președinție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova, a fost întâmpinat de către șefa statului, Maia Sandu, la Președinție, transmite IPN.

Oficialul german a fost întimpinat cu onoruri militare, în cadrul unei ceremonii cu participarea Gărzii de Onoare. În incinta Președinției, cei doi șefi de stat au făcut fotografii, iar ulterior, împreună cu membrii delegațiilor, s-au întrunit pentru discuții, la care presa nu are acces.

Cei doi șefi de stat vor susține declarații de presă la Președinție, începând cu ora 13.35. De asemenea, președintele Frank-Walter Steinmeier va depune flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

Începând cu ora 16.00, președinții Maia Sandu și Frank-Walter Steinmeier vor participa la inaugurarea Forumului de afaceri moldo-german, care are loc la Palatul Republicii.

Vizita oficială a președintelui german se înscrie în șirul celor efectuate și de alți șefi de stat. În luna mai, la Chișinău s-a aflat președintele Lituaniei Gitanas Nauseda, iar la sărbătoarea dedicată Zilei Independenței au participat președintele României, Klaus Iohannis, președintele Poloniei, Andrzej Duda și președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky. Totodată, la sfârșitul acestei săptămâni, în vizită oficială în Republica Moldova, se va afla președintele Republicii Slovenia, Borut Pahor.

loading...

Comments are closed.