Politic

(VIDEO) Președintele Igor Dodon a lansat filmul „Istoria Moldovei”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primul episod al documentarului „Istoria Moldovei”, realizat sub patronajul președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost lansat ieri seara la Chișinău, chiar ziua în care se împlinea un an de când a fost ales președinte. Astăzi, 14 noiembrie, Igor Dodon a postat primul episod al acestui film pe pagina sa oficială de pe facebook.

” Premiera fimului „Istoria Moldovei” a avut loc. E un film pe cinste. Felicitări echipei de filmare, mulțumim pentru aplauze celor câteva sute de invitați. Sunt și eu impresionat de calitatea acestui documentar, la fel cum au rămas plăcut surprinși toți cei care l-au vizionat. Ieri a fost prezentat doar primul episod al documentarului, după care vor urma altele două, în această iarnă. De acum încolo, episodul I al filmului va fi distribuit la televiziuni, pe internet, va fi în acces liber pentru toți doritorii să cunoască istoria acestui popor, din vremurile antice până în perioada medievală timpurie. Istoria Moldovei e captivantă. Filmul descrie excelent această realitate.”, se spune în mesajul președintelui Dodon.

Totuși ieri la premiera filmului, nu au avut acces liber toată lumea. Un grup de unioniști în frunte cu Vlad Bilețchi, au avut interzis chiar din partea purtătorului de cuvânt al președintelui, Ion Ceban. După un dialog pe stradă cu membrii Organizației ODIP, din care nu au lipsit incursiunile prin istoria și lingvistica Republicii Moldova și deși a afirmat că filmul este turnat sub egida președinției, Ion Ceban a ridicat din umeri atunci când cei câțiva tineri unioniști i-au solicitat accesul în cinematograf.

Filmul „Istoria Moldovei”, care urmează să fie difuzat începând de azi în toată țara, conform promisiunilor lui Igor Dodon, a fost regizat de Natalia Anisimova în baza scenariului scris de Elena Pahomova, fostul redactor-șef al televiziunii de la Tiraspol.

În continuare puteți privi primul episod al filmului „Istoria Moldovei”.

loading...

Comments are closed.