Alte știri

VIDEO // Președintele Parlamentului s-a întâlnit cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze, Zhang Yinghong

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze, Zhang Yinghong, cu ocazia încheierii misiunii diplomatice în țara noastră.

Cei doi oficiali au făcut o trecere în revistă a relațiilor de colaborare în domeniile comercial-economic, educațional, cultural, precum și la nivel interparlamentar.

Igor Grosu a mulțumit pentru suportul oferit de China țării noastre și contribuțiile importante în comerț, investiții și infrastructură.  Președintele Parlamentului a remarcat faptul că Republica Populară Chineză a fost printre primele țări care au oferit ajutor Republicii Moldova în combaterea pandemiei de Covid-19.

Demnitarii au discutat despre intensificarea schimburilor economice prin crearea unui cadru legal care ar facilita raporturile comerciale moldo-chineze.

Igor Grosu și Zhang Yinghong s-au pronunțat pentru consolidarea și extinderea cooperării interparlamentare între ambele state. Demnitarii au fost unanimi în opinia că noua componență a Grupului de prietenie cu Republica Populară Chineză, votată în cadrul ședinței de ieri a Legislativului, va contribui la impulsionarea cooperării interparlamentare.

Diplomatul chinez a menționat că țara pe care o reprezintă este interesată să contribuie la proiectele de modernizare demarate în Republica Moldova.

La final, Speakerul Igor Grosu i-a urat Excelenței Sale mult succes în activitatea ulterioară.

Zhang Yinghong și-a început misiunea de Ambasador al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova în anul 2015.

loading...

Comments are closed.