Alte știri

VIDEO // Președintele PSD cât pe ce să-și piardă cunoștința în direct

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a părut aproape să leşine în timpul conferinţei de presă de duminică, la București. Liderul PSD din România a început să tremure şi s-a dezechilibrat, fiind susţinut de unul dintre membrii staff-ului său.

Conferinţa de presă de duminică a liderului PSD a fost întreruptă după ce lui Marcel Ciolacu i s-a făcut rău. El a mers apoi la spital, pentru analize, şi potrivit colegilor, a suferit o criză de lipotimie.

„Astăzi, în timpul conferinţei de presă, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a suferit o criză de lipotimie (stare de leşin), posibil cauzată de căldura şi lipsa de oxigen din sală, dar şi pe fondul unei activităţi intense din ultima perioadă desfăşurată atât la Parlament, cât şi la partid. Preşedintele interimar al PSD şi-a revenit la scurt timp şi a părăsit sediul PSD fără a avea nevoie de ajutor. În acest moment se află într-un spital de stat pentru analize. Vom reveni cu detalii”, se spune într-un comunicat difuzat ulterior de PSD.

Purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romaşcanu, a precizat că setul iniţial de analize „a ieşit bine” şi că Marcel Ciolacu nu are probleme medicale. A fost exclusă şi varianta unei infectări cu coronavirus.

„E un incident. Sper sa rămână doar un incident și lucrurile sa reintre în normal de azi”, a precizat Romaşcanu.

În conferinţa de presă în care a fost la un pas de leșin, Ciolacu a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis şi Guvernul PNL nu pot să depăşească interesele electorale și că au refuzat constant dialogul. Liderul PSD a propus programul ”„Repornim România”, constând în 28 de măsuri economice şi sociale. Conferinţa de presă a fost întreruptă după ce liderului PSD i s-a făcut rău.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat săptămâna trecută că este incredibil ce se întâmplă în Parlament, acuzând PSD că a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege care acordă o autonomie largă Ţinutului Secuiesc, notează stirileprotv.ro. Preşedintele român a susţinut că, în timp ce autorităţile se luptă cu pandemia, PSD se luptă în birourile din Parlament să dea Ardealul ungurilor. El l-a salutat în limba maghiară pe liderul PSD Marcel Ciolacu, întrebându-l ce i-a promis Viktor Orban în schimbul acestei înţelegeri. Iohannis a mai afirmat că această situaţie este un argument în favoarea dorinţei sale de a se ajunge la alegeri anticipate, pentru că acum în Parlament este o majoritate PSD-istă toxică.

Legea a fost respinsă la Senat, care e Cameră decizională în acest caz.

Declaraţiile preşedintelui au provocat reacţii din partea oficialilor de la Budapesta, inclusiv din partea premierului ungar Viktor Orban, iar opoziţia de la Bucureşti a cerut precizări de la SRI, invocând inclusiv chemarea preşedintelui în Parlament pentru a-şi explica afirmaţiile.

loading...

Comments are closed.