VIDEO // Președinția îndeamnă cetățenii să fie atenți la informațiile care apar în spațiul public

Administrația prezidențială îndeamnă cetățenii să fie atenți și să nu se lase manipulați de ”informațiile false” distribuite pe anumite rețele și canale.

”În contextul războiului hibrid împotriva Moldovei și a conducerii democratice, imaginea șefei statului este utilizată prin falsificarea imaginii și a sunetului. Scopul acestor imagini trucate este să creeze neîncredere și dezbinare în societate, în consecință să slăbească instituțiile democratice din Moldova.

Atragem atenția cetățenilor asupra faptului că informațiile distribuite în spațiul public, însoțite de fotografii sau video cu imaginea primelor persoane în stat, reprezintă un fals și manipulare de tip deep fake.

Președinția dezminte autenticitatea declarațiilor atribuite șefei statului și condamnă aceste practici de dezinformare. Îi îndemnăm pe toți cetățenii să se informeze doar din surse oficiale și sigure, iar informația din alte surse să o verifice”, scrie în comunicatul oficial.

Totuși, din înregistrarea publicată pe internet se înțelege că aceasta este o parodie, respectiv nimic fals sau un element al pretinsului ”război hibrid”. În mod obișnuit, astfel de parodii sunt frecvente la Jurnal TV și alte posturi afiliate PAS, dar Președinția niciodată nu afirmă că acestea sunt false sau fac parte din “războiul hibrid”.

Total
0
Shares
Total
0
Share