Politic

(video) Pretorul sectorului Râșcani își prezintă raportul: „Împreună am realizat ceea ce s-a trecut cu vederea timp de 25 de ani”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pretorul sectorului Râșcani, Nicolae Balaur care este candidatul Partidului Democrat din Moldova pe circumscripția 28 din municipiul Chișinău, a postat pe pagina sa o adresare video în care a prezentat raportul său de activitate din momentul preluării funcției.

Clipul video într-un format deosebit prezintă un rezumat al activității sale în calitate de pretor pe mai multe domenii, începând cu curățenia și starea drumurilor, a parcurilor și finisând cu domeniul socio-cultural, în care la fel s-a reușit un important salt pentru comunitatea din sectorul Râșcani al capitalei. Pretorul a ținut să mulțumească oamenilor din sector, întreprinderilor municipale și echipei de la pretură pentru că anume cu ajutorul lor s-au putut face atâtea realizări într-o perioadă relativ scurtă.

Nicolae Balaur a menționat ca printre principalele sale realizări obținerea a două acorduri importante, primul fiind cu camera de comerț Moldova-China, iar al doilea cu municipiul Arad. Aceste acorduri ar aduce foarte multe beneficii și privilegii locuitorilor sectorului Râșcani. Acestea presupun investiții totale de 500.000 de euro pentru amenajarea teatrului verde și a unui scuar în Râșcani.

Pretorul a amintit despre reconstruirea curților și repararea drumurilor de pe mai multe străzi din sectorul ce l-a condus, începând cu Petricani, continuând cu strada Kiev și finisând cu strada Dimo. „Un proiect de suflet este cel de pe bd. Moscova 21, cunoscut ca parcul Mezon și sensul giratoriu. Trotuarul de acolo nu a fost reparat de peste 20 de ani de zile.„, spune democratul în adresarea sa.

Următorul domeniu despre care a vorbit funcționarul este cel al salubrizării și a amenajării teritoriului. Acesta a menționat amenajarea rondului de la intersecția bulevardului Moscova și strada Studenților care a fost trecut cu vederea timp de 25 de ani. Oamenii erau nevoiți să meargă prin noroi. Parcul Mezon a fost reamenajat, a fost instalate urne, iluminat și informarea oamenilor pentru ca comportamentul lor să fie unul decent în zonele de agrement din sector.

Un moment deosebit spus de Balaur a fost cu privire la strada Florilor, pe care nu prea erau văzute flor. Acesta spune că s-a gândit chiar să schimbe denumirea străzii, însă s-a gândit că mai bine ar fi să sădească trandafiri, totodată a fost scăzut nivelul de pământ față de trotuar pentru a evita poluarea apelor fluviale.

Un alt punct foarte important este deblocarea căilor de acces în curțile blocurilor care deseori blocau posibilitatea de acces a ambulanțelor și a pompierilor în momente importante.

Întregul raport al pretorului sectorului Râșcani din capitală îl puteți viziona mai jos:

loading...

Comments are closed.