Alte știri

(video) Primarul Clujului, Emil Boc: Un complex sportiv modern va transforma Chişinăul într-un oraş al viitorului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un complex sportiv modern va transforma Chişinăul într-un oraş al viitorului. De acest lucru este convins primarul oraşului Cluj-Napoca, fostul premier al României, Emil Boc. Politicianul susţine că investiţiile în infrastructura sportivă ne vor ajuta să excelăm nu doar în sport, dar şi în economie, scrie Publika.md.

Avantajele pe care le poate aduce oraşului un complex multifuncțional, primarul oraşului Cluj-Napoca le cunoaşte din propria experienţă. În oraş un asemenea complex a apărut în 2014. Acesta a atras investitori din domeniul sportului. „Aduci locuri de muncă pentru că un investitor doreşte să aducă locuri de muncă, ori să menţină locuri de muncă într-un oraş unde există calitatea vieţii, în oraş unde există evenimente, în oraş unde există competiţii sportive. Şomajul în oraş este sub 1 la sută”, a spus primarul oraşului Cluj, Emil Boc.

Statistica a mai arătat că fiecare al doilea spectator este din afara oraşului. „Sala polivalentă produce bani pentru oraş. Atunci cînd îţi vin 9.000 de oameni în sala polivalentă şi jumatate sunt din afara oraşului stau undeva, stau la hoteluri din oraş, mănâncă la restaurante din oraş, fac cumpăraturi în oraş, circulă cu taxiul în oraş. Şi lasă bani aici în comunitate noastră”, a spus primarul oraşului Cluj, Emil Boc.

Edilul a apreciat şi iniţiativa de a construi Arena Chişinău, care se va întinde pe zece hectare şi va avea o capacitate de până la cinci mii de spectatori. „Dacă Chişinăul va avea inspiraţia să fie primul oraş din Moldova şi din zonă care va avea o sală Polivalentă ultra-modernă o să vedeţi cum o să vină competiţii sportive la Chişinău, compeţiţii de nivel european, o să vedeţi cum o să vină concerte”, a spus Emil Boc.

Costul proiectului Chișinău Arena este de 50 milioane euro. Lucrările de construcţie, care vor dura un an, încep în această vară.

loading...

Comments are closed.