VIDEO // Primele lucruri pe care le va face Renato Usatîi în calitate de președinte al Republicii Moldova

Primele lucruri pe care le va face Renato Usatîi în calitate de președinte al țării este să dizolve Parlamentul, să organizeze alegeri legislative anticipate și să reintegreze Republica Moldova. Despre aceasta președintele Partidului Nostru a vorbit în cadrul unui interviu pentru emisiunea “Radar Politic”.

Țara are nevoie de alegeri parlamentare anticipate pentru a scăpa de incompetenți, spune Renato Usatîi. El a explicat că va dizolva Parlamentul “la fel cum a făcut-o Maia Sandu în 2021”. “Apoi să creăm un Guvern profesionist cu specialiști buni din toate partidele – și parlamentare, și extraparlamentare. Sunt oameni profesioniști la Partidul Nostru, la PAS, la Andrei Năstase, la socialiști, dar fără Dodon. Putem scoate țara din impas doar cu un Guvern în interesul cetățenilor”, spune Renato Usatîi.

La fel, următorul Președinte al Republicii Moldova este obligat să reintegreze țara, este convins liderul Partidului Nostru. “Problema transnistreană și relațiile cu Găgăuzia trebuie soluționate la pachet. Nu mai putem da cu piciorul în cetățenii noștri din Găgăuzia și din stânga Nistrului. Noi trebuie să devenim atractivi și să le oferim posibilitatea participării în viața politică din Moldova. Trebuie să stabilim un număr de mandate de deputat atât pentru regiunea transnistreană, cât și pentru Găgăuzia, pentru a-i reprezenta în Parlament. Să discutăm la direct cu oamenii de acolo. Asta ar fi o demonstrare de parteneriat și de respect față de oamenii noștri”, a mai declarat președintele Partidului Nostru,

Renato Usatîi a subliniat în repetate rânduri că el va fi unicul candidat pentru Moldova la alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Liderul PN promovează din 2014 vectorul dezvoltării nationale, care are la bază interesul Moldovei și respectarea voinței poporului.

Total
0
Shares
Total
0
Share