Social

VIDEO // Primul oraș din România în care transportul e doar cu autobuze electrice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pentru Chișinău există doar promisiuni de a se soluționa problema transportului public,  dar în România se duce lupta pentru ecologie  deja . Un oraș a anunțat că are „Flota” parcului de transport urban doar cu autobuze electrice.

Din 16 decembrie, în Turda vor fi autobuze electrice. Orașul a devenit astfel primul oraș din România cu transport în comun exclusiv electric. Sunt 20 de autobuze, cumpărate din fonduri europene, iar acestea vor fi controlate de-o societate nouă de transport local: Transport Urban Public (TUP). Unicul acționar este Consiliul Local.

Cele 20 de autobuze electrice au și alte dotări moderne, cum ar fi camere de supraveghere video, sistem GPS, rampe speciale pentru persoanele cu dizabilități, aer condiționat, Wi-Fi și sistem de e-ticketing. Flota aceasta a costat 50,1 milioane de lei (10,6 milioane de euro).

Totodată, din 2020, vor fi carduri electronice distribuite gratuit. Vor înlocui abonamentele vechi. Vestea mai bună e că biletele și abonamentele pentru transportul în comun nu vor crește. Traseele și orarul de circulație vor rămâne aceleași după înființarea noii companii de transport public Turda.

 

loading...

Comments are closed.